Category: Articole

11193121964_334258f95a_o

Stadiile schimbării unui stil de viață

  Primele două stadii (precontemplarea și contemplarea) sunt cognitive deoarece persoanele aflate în aceste stadii „se gândesc” (sau nu), reflectă la modificarea comportamentală, evaluând costurile și beneficiile implicate. Prin urmare, este recomandat ca tehnicile de modificare comportamentală să se focalizeze pe aspectele cognitive relevante (de exemplu, oferirea de informații, provocarea convingerilor iraționale, formarea unui set cognitiv realist privind consecințele comportamentelor… Read more →

Summer feat image

Vești de vară

Fie că alegem muntele sau marea în această vară, trebuie să menținem sau chiar să începem un stil de viață sănătos! Mai jos, vă propun un top al fructelor de vară. Vă recomand să luați un pix și o hârtie și să notați cele mai importante aspecte.   Read more →

WP_20160419_050 (edited)

Mâncatul sănătos – o practică ce se poate învăța cu ușurință

Anul acesta, celebra „Săptămână Altfel” se desfășoară între 18-22 aprilie. În tot acest timp, copiii care urmează orice ciclu preuniversitar au ocazia să exploreze alte domenii de activitate și să petreacă timpul într-o manieră mai lejeră decât cea din timpul anului, dar folositoare. Astfel, în data de 19 aprilie 2016, în Bistrița, la Grădinița cu program prelungit nr. 3, s-a… Read more →

30well-brody-tmagArticle

6 combinații ce pot dăuna sănătății dumneavoastră

Vă regăsiți adesea în neputința de a mânca din cauza unor probleme digestive sau a unei simple lipse de apetit? Un posibil răspuns ar fi următorul: combinați mâncăruri ce nu ar trebui niciodată asociate. Pe lângă disconfortul gastric, ratați multiplele beneficii pe care acele mâncăruri le pot oferi, dacă sunt combinate în mod corect. În următoarele rânduri, veți găsi 6… Read more →

feat photo

FACTORI CE AFECTEAZĂ CALITATEA NUTRIȚIONALĂ A LEGUMELOR ȘI A LEGUMINOASELOR

  Prepararea Schimbările apărute în prepararea alimentelor pot afecta aroma, textura, aspectul și calitatea nutrițională a alimentului. La ceapă, când celulele sunt deteriorate (prin tăiere), se eliberează o enzimă numită aliinaza care vine în contact cu compușii cu sulf, având ca efect creșterea iuțelii și aromei cepei. Tocarea legumelor poate modifica biodisponibilitatea compușilor bioactivi (de exemplu: carotenoide, polifenoli, flavonoide). În… Read more →

article-0-0DB3567600000578-407_468x286

Parintii nu observa excesul de greutate a copiilor la timp

Parintii de multe ori nu percep excesul de greutate pentru copii lor, și prin urmare, nu considera necesar de modificat stilul lor de viata. S-a facut un studiu, care a studiat daca aceste perceptii au legatura cu diferentele de obiceiuri alimentare si activitatea fizica. Studiu transversal: 1620 de copii cu vârste cuprinse între 3-16 ani, selectati prin eșantionare în mai… Read more →