Microbiomul intestinal – obezitate, boli autoimune etc

Probleme digestive, sindromul de intestin iritabil,răcelile rapide, imunitate scăzută, diaree, constipație, luarea în greutate, pofta de mancare inexplicabila, obezitatea, depresia, mintea tulbure, oboseală cronică inexplicabilă, bolile autoimune, toate acestea pot să fie datorate microbiomului intestinal, el este cel care dictează starea de bine a întregului organism.Dezechilibrul florei intestinale și predominarea organismelor patogene poate fi una dintre cauzele multiplelor boli din organismul nostru.

………………..
Alimentația modernă a zilelor noastre bazată pe aport incontrolabil de zahăr rafinat, produse procesate și alimente de slabă calitate sunt câțiva factori declanșatori ai unui intestin permeabil și a unei flore intestinale dezechilibrate. În urma unei digestii incorecte, substanțele nutritive nu reușesc să mai ajungă în sânge.  

………………..

Prin reechilibrarea florei bacteriene și printr-o digestie corespunzătoare, putem crește calitatea vieții.Dieta poate ajuta la îmbunătățirea florei bacteriene însă nu este suficientă. Este o nevoie sporită de a introduce anumite suplimente care să ajute la restructurarea intestinului și la popularea cu baterii benefice. Câteva dintre suplimente ar fi : Glutamina, Vitamina D, Glutation, enzime digestive, prebiotice,  probiotice etc.
………………..

În urmă cu câțiva ani, atenția mea a mers asupra bolilor autoimune și drept urmare a început și căutarea continuă de suplimente de cea mai bună calitate de pe piață. Așa am descoperit eu Megasporebiotic ( probiotic) care la vremea respectivă nu se găsea în România. Așa a luat naștere colaborarea mea cu Dr. Adrian Catinean ( medic gastroenterolog, Cluj) care promovează aceste probiotice de înalta calitate. 
………………..

Probiotice sunt multe pe piață din România însă puține dintre ele sunt încapsulate corespunzător încât să treacă de barieră gastrică și să ajungă în intestin să își facă treaba.
Restaurarea microbiotei pare să fie o posibilă terapie pentru foarte multe dintre boli. Unele studii indică că existența Firmicutes este mai mare decât a Bacteroidetes în intestin la persoanele cu obezitate, acest lucru schimband rata metabolica a acelei persoane.
………………..

Flora intestinala este responsabila de descompunerea nutrienților dietetici nedigerabili, cum ar fi pectină, celuloză și amidonul rezistent. Fermentarea acestor nutrienți în intestinul distal are ca rezultat producerea de SCFA (acizi grași cu lanț scurt), în principal butirat, propionat și acetat. Fiecare dintre acestea este absorbit de intestinul uman și contribuie cu aproximativ 200 kcal / zi la cheltuielile totale de energie ale corpului . SCFA sunt o sursă cheie de energie pentru epiteliul intestinal și ficatul și, în consecință, afectează multe procese importante din punct de vedere metabolic, inclusiv gluconeogensă hepatică și lipogeneza. Este important să se demonstreze că digestia amidonului rezistent, duce la creșteri asociate concentrațiilor de SCFA în fecale, crește sațietatea și este asociată cu îmbunătățiri ale glicemiei și colesterolului. 
………………..

În revista medicală “Nutrients” primul studiu clinic cu megasporebiotic la pacienții cu intestin iritabil cu diaree sau non-constipație (IBS-D). Dr.Adrian Catinean și Dr.Maria Neag investigatori principali, alături de întreaga echipa au demonstrat că megasporebiotic este la fel de eficient în reducerea severității simptomelor și îmbunătățirii percepției rectale, ca și schemele clasice care folosesc rifaximina (normix) urmată apoi de probiotice pe baza de lactobacili sau regimul alimentar low-FODMAP. Totodată terapia de 34 zile cu megasporebiotic s-a dovedit superiora celorlalte tipuri de tratament folosite în tratarea intestinul iritabil, în special în ceea ce privește calitatea vieții. Adminstrarea de megasporebiotic poate controla SIBO pe termne lung, spre deosebire de administrarea de antibiotic (Normix- Rifaximina) care înregistrează multe recăderi după tratament. (text preluathttps://www.facebook.com/Megaspore

Studiul îl găsiți la acest link > https://www.mdpi.com/…/…/Gastrointestinal_Diseases_Disorders

………………..
Megasporebiotic este un supliment probiotic pe bază de spori,  cu un mix de 5 specii de Bacillus, care s-au dovedit prin studii clinice ca mentin o bariera intestinala sanatoasa:Bacillus Licheniformis, Bacillus Indicus, Bacillus Subtilis, Bacillus Clausii, Bacillus Coagulans, tulpine probiotice brevetate, care produc antioxidanți, reușind să repare dezechilibrele florei intestinale.

Ce poate face Megasporebiotic ?

– Ajută la procesul de digestie

– Îmbunătățește tranzitul

– Stopează suprapopularea cu bacterii patogene

– Detoxifică tractul gastrointestinal

– Reduce inflamația și durerea

– Ajută la scăderea colesterolului

– Produce nutrienți esențiali – antioxidanți (prin tulpină Bacillus Indicus), vitamine din complexul B, vitamina K2

-Îmbunătățește imunitatea prin modularea și prevenirea infecțiilor, alergiilor și a astmului

(text preluat https://www.facebook.com/Megaspore)

………………..

Cine doreste sa se documenteze mai mult va recomand cartea dr. Adrian Catinean: Microbiomul intestinal – Secretul sănătății.

………………..
Produsele de la Microbiome Labs pe care vi le propun:

Mega Enzyme ( enzime cu spectru larg).

Probioticele Megasporebiotic

………………..
Nutritionist Lorena

………………..
Produsele de la Microbiome Labs le gasiti la mine in cabinet sau le puteti comanda online : https://megaspore.ro/

………………..

Studii

………………..

Va stau la dispozitie daca doriti sa discutam despre dietoterapia necesara in dezechilibrul florei intestinale si nu numai . http://nutritionistlorena.ro/programari/

………………..