Microbiomul intestinal – obezitate, boli autoimune etc

Probleme digestive, sindromul de intestin iritabil,răcelile rapide, imunitate scăzută, diaree, constipație, luarea în greutate, pofta de mancare inexplicabila, obezitatea, depresia, mintea tulbure, oboseală cronică inexplicabilă, bolile autoimune, toate acestea pot să fie datorate microbiomului intestinal, el este cel care dictează starea de bine a întregului organism.Dezechilibrul florei intestinale și predominarea organismelor patogene poate fi una dintre cauzele multiplelor boli din… Read more →

Slăbește rapid și sigur!

Mă gândesc ca toată lumea de sarbatori s-a bucurat de timp liber, de familie și bineînțeles s-a răsfățat și cu bucate alese așa cum obișnuim la romani. Acest plan a fost creat special pentru voi cei care doriți sa slăbiți in timp record kilogramele depuse in pragul sărbătorilor însă acest plan se poate personaliza și pentru cei care doresc sa… Read more →

Mănânc sănătos la Duatlonul Copiilor

Duatlonul copiilor este o competiție sportiva ( aici mai multe detalii https://www.facebook.com/events/526115841067748/?ti=icl ). Din dorința de a inocula obiceiuri sănătoase in rândul oamenilor am încercat și sper eu și reușit ca la acesta competiție sportiva destinată copiilor sa le arătam mici pași spre o alimentație mai sănătoasă. Data de 16 Octombrie marchează și Ziua Mondiala a Alimentatiei astfel am reușit… Read more →

TABERE DISTRACTIVE PENTRU COPII

Happy Kids Camp Tabăra pentru copii “Happy Kids Camp” este organizata de catre Maria Orasanu Negrusa si Cristi Negrusa – antrenori calificati  in colaborare cu Lorena Somesan nutritionist-dietetician. Scopul taberelor pentru copii cu varste cuprinse intre 7 si 13 ani este acela de a promova miscarea si alimentatia sanatoasa.   In cadrul taberei, copiii vor participa la  antrenamente, jocuri in… Read more →

CONSULTAȚIE ONLINE

1.Programare consultatie: Telefonic – 0740158886 Mesaj pe Facebook Email : care@nutritionistlorena.ro Pacientul ar fi recomandat sa trimita pe email ultimele analize facute pe email si fisele medicale pe care le are de la diverse specialitati. Analize de sange recomandate : se pot face inainte de consultatie sau dupa prima discutie Hemoleucograma, VSH Colesterol total, LDL, HDL, Trigliceride Glicemia, Insulina TGO,… Read more →

Stadiile schimbării unui stil de viață

  Primele două stadii (precontemplarea și contemplarea) sunt cognitive deoarece persoanele aflate în aceste stadii „se gândesc” (sau nu), reflectă la modificarea comportamentală, evaluând costurile și beneficiile implicate. Prin urmare, este recomandat ca tehnicile de modificare comportamentală să se focalizeze pe aspectele cognitive relevante (de exemplu, oferirea de informații, provocarea convingerilor iraționale, formarea unui set cognitiv realist privind consecințele comportamentelor… Read more →

Vești de vară

Fie că alegem muntele sau marea în această vară, trebuie să menținem sau chiar să începem un stil de viață sănătos! Mai jos, vă propun un top al fructelor de vară. Vă recomand să luați un pix și o hârtie și să notați cele mai importante aspecte.   Read more →

Mâncatul sănătos – o practică ce se poate învăța cu ușurință

Anul acesta, celebra „Săptămână Altfel” se desfășoară între 18-22 aprilie. În tot acest timp, copiii care urmează orice ciclu preuniversitar au ocazia să exploreze alte domenii de activitate și să petreacă timpul într-o manieră mai lejeră decât cea din timpul anului, dar folositoare. Astfel, în data de 19 aprilie 2016, în Bistrița, la Grădinița cu program prelungit nr. 3, s-a… Read more →

6 combinații ce pot dăuna sănătății dumneavoastră

Vă regăsiți adesea în neputința de a mânca din cauza unor probleme digestive sau a unei simple lipse de apetit? Un posibil răspuns ar fi următorul: combinați mâncăruri ce nu ar trebui niciodată asociate. Pe lângă disconfortul gastric, ratați multiplele beneficii pe care acele mâncăruri le pot oferi, dacă sunt combinate în mod corect. În următoarele rânduri, veți găsi 6… Read more →

FACTORI CE AFECTEAZĂ CALITATEA NUTRIȚIONALĂ A LEGUMELOR ȘI A LEGUMINOASELOR

  Prepararea Schimbările apărute în prepararea alimentelor pot afecta aroma, textura, aspectul și calitatea nutrițională a alimentului. La ceapă, când celulele sunt deteriorate (prin tăiere), se eliberează o enzimă numită aliinaza care vine în contact cu compușii cu sulf, având ca efect creșterea iuțelii și aromei cepei. Tocarea legumelor poate modifica biodisponibilitatea compușilor bioactivi (de exemplu: carotenoide, polifenoli, flavonoide). În… Read more →